maart 23, 2017

Geen reacties

HOERA 5 jaar !!!

 

Op 23 maart 2012 liep ik het Kamer van Koophandel kantoor te Breda binnen met niks meer dan een portemonnee bij me om de verschuldigde Euro 50 voor inschrijving te kunnen voldoen. Na een gesprek van misschien nog geen 5 minuten feliciteerde de medewerker mij met Ritchie Solutions, mijn langgekoesterde droom was verwezenlijkt!

 

Ritchie Solutions, een naam die mijn partner en ik enkele dagen eerder al brainstormend bedacht hadden en is ontstaan uit mijn tweede naam Ritchie (naar Ritchie Blackmore), waarbij ik altijd vermeldde: met IT. Dit moest dus wel zo zijn… al vanaf de dag dat ik geboren werd 😉 Nog geen kwartier na mijn entree liep ik dus trots naar buiten met mijn bewijs van inschrijving als een soort van geboorteakte op zak: Ritchie Solutions is geboren!

 

De droom om zelfstandig ondernemer te worden kostte me Euro 50 maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet… een gepensioneerde man zei mij ooit: sine labore nihil, en zo is het maar net! Mijn ‘kind’ moest gevoed worden, groeien en leren door vallen en op te staan. Door mijn tomeloze ambities om te slagen en de wil om daar hard voor te werken in combinatie met het onvoorwaardelijke vertrouwen en steunen van mijn keuzes door het thuisfront kunnen we nu gerust stellen dat de eerste 5 jaar succesvol waren en ja, daar ben ik trots op!

 

Als ik de afgelopen 5 jaar tegen hondenjaren afzet kunnen we stellen dat het nu tijd is om ‘volwassen’ te worden, en dat is precies waar ik de afgelopen tijd aan heb gewerkt en wat ik in de komende 5 jaar wil bereiken: het vaste team IT-professionals uitbreiden met ambitieuze personen die naast persoonlijke ontwikkeling ook willen bijdragen en de realisatie hiervan zodat we nog meer intermediairs en eindklanten naar tevredenheid kunnen ondersteunen en de zakelijke relaties die we zijn aangegaan kunnen verbreden en verdiepen.

 

Vandaag blik ik terug op een lustrum Ritchie Solutions, morgen kijk ik vooruit naar een decennium: op naar 23 maart 2022!

 

Dennis Renes

maart 15, 2017

Geen reacties

Opleidingen en certificeringen voor een systeembeheerder

Tijdens het werk crasht er te vaak een server. Computers werken traag en de hele infrastructuur is niet praktisch en niet duidelijk. Merk je dat dit soort IT gerelateerde problemen zich steeds vaker voor gaan doen? Dan is het een goede optie om op zoek te gaan naar een systeembeheerder. Deze zorgt ervoor dat je bedrijf blijft draaien en dat, als zich grote IT problemen voordoen, deze snel opgelost kunnen worden. Maar hoe vind je nu een goede systeembeheerder? Er zijn veel verschillende diploma’s en certificaten voor systeembeheerders. Wij noemen er een aantal zodat je weet waar je op kunt letten bij de werving van een systeembeheerder.

Welke opleidingen zijn er voor een systeembeheerder?

Er zijn natuurlijk basisopleidingen die een systeembeheerder kan volgen. Denk hierbij aan mbo, hbo en universitaire opleidingen. Zo hebben veel systeembeheerders bijvoorbeeld een opleiding informatica gevolgd, en zijn er voldoende mbo-studenten die een opleiding systeembeheer gevolgd hebben. Deze opleiding stoomt de student op een praktische manier klaar voor de functie van systeembeheerder.

Cisco certificeringen

Na een van de bovengenoemde basisopleidingen, is er de mogelijkheid om een vervolgcursus of -training te volgen. Dit kan bijvoorbeeld bij Cisco. Dit is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in netwerkapparatuur. Dit bedrijf is erg belangrijk in de ICT-wereld, en heeft dan ook enkele certificeringen ontwikkeld. Deze certificeringen zijn ingedeeld op niveaus: entry, associate, professional, expert en architect.

Microsoft certificeringen

Nog bekendere certificeringen in het ICT-vakgebied zijn de certificeringen van Microsoft. Op het gebied van systeembeheer zijn dan voornamelijk de Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) certificaties belangrijk. Het gaat dan voornamelijk om de MCSE-certificaten Cloud Platform and Infrastructure, Private Cloud en Server Infrastructure. Deze Microsoft certificaten beiden een wereldwijd erkende standaard voor IT-professionals. Heb je een kandidaat voor je die dus in het bezit is van een Microsoft certificaat, dan is dat zeker een goed teken.

Ervaring minstens zo belangrijk

Natuurlijk zijn diploma’s en certificeringen een bewijs van de nodige kennis, maar een bewijs van de benodigde kunde als systeembeheerder vind je toch echt in de ervaring. Veel kennis op het gebied van IT wordt toch in de praktijk opgedaan, en het is erg belangrijk dat de systeembeheerder snel en goed kan reageren op spontane problemen in bijvoorbeeld de server. Daarom is praktijkervaring minstens zo belangrijk als de certificeringen die een systeembeheerder heeft!

Kies voor ICT detachering

Vind je het zelf nu lastig om de juiste kandidaat te vinden, ook als je enigszins weet waar je op moet letten op het gebied van ervaring, diploma’s en certificeringen? Dan kun je er ook voor kiezen om dit aan een specialistisch bedrijf over te laten. Ritchie Solutions is gespecialiseerd in ICT detachering en kan voor u de juiste systeembeheerder vinden. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de werving, maar ook niet meer over uw servers en andere IT-zaken. Wij zorgen altijd voor een oplossing op maat en onze systeembeheerder ontzorgt u volledig.

maart 9, 2017

Geen reacties

Cloudoplossingen

 

Cloudoplossingen

Het aantal bedrijven en organisaties dat informatie en diensten overhevelt naar de cloud neemt continu toe. Het vinden van de juiste mix tussen de diverse clouds en on-premise is belangrijk! Van alle ondernemingen in Nederland opereert de helft ten minste deels vanuit de cloud, blijkt uit onderzoek van KPMG. De redenen voor de overstap lopen uiteen van kostenbesparingen tot een betere interactie met klanten en leveranciers. Maar die steeds massalere migratie betekent niet dat organisaties ál hun activiteiten naar de cloud overhevelen. Veel organisaties en bedrijven zijn namelijk bang om (volledig) afhankelijk te worden van een derde partij.

 

Wat het gebruik van de cloud betreft draait alles om de perfecte mix: welk deel van je activiteiten breng je wel onder in de cloud en welk deel niet? De private cloud is vooralsnog het populairst onder bedrijven en organisaties: 40 procent van alle Nederlandse bedrijven maakt er gebruik van, terwijl 30 procent van de zakelijke cloudgebruikers slaat zijn gegevens en diensten op in de publieke cloud, waarbij de omgeving met anderen wordt gedeeld. Hoe die perfecte mix tussen clouddiensten en on-premise eruit ziet en welke clouddiensten de beste keus zijn is voor iedere organisatie anders, het ligt er bijvoorbeeld aan hoe belangrijk privacy voor een organisatie is. Wie niet wil dat zijn gegevens in andere landen worden opgeslagen, kiest voor storage in Nederland of bewaart alles on-premise. Ook de financiën en de continuïteit spelen mee.

 

Ritchie Solutions kan ondersteunen in de uitvoering van het aanmaken, inrichten en eventueel beheren van clouddiensten. Neem voor meer informatie contact op met één van onze werknemers. Bel naar 0162 224 378 of stuur een mail naar: info@ritchie-solutions.nl.

 

Wij zijn u graag van dienst.

maart 6, 2017

Geen reacties

 

Ritchie Solutions is een organisatie, ook wel ICT detacheerder, die zich richt op Infrastructure Engineering. Onze expertise is netwerkinfrastructuur en netwerkengineering. Maar ook consultancy op systeem engineering, zoals virtualisatie engineering, MCSA en MCSE specialisten. De werkzaamheden, verantwoordelijkheden en doorgroeimogelijkheden op het gebied van Cisco en CCNA. Daarnaast focust Ritchie zich op de vraag voor het inhuren van werkplekbeheerders en detachering helpdeskmedewerkers, of functies waaronder Systeembeheerder Windows en Microsoft vallen.


Wat zoeken we?

Ritchie Solutions timmert hard aan de weg om in de komende 5 jaar haar vaste team IT-professionals uit te breiden. Hiervoor beschikken zij over de juiste mentaliteit, liquide middelen en investeringsgeest! Sinds februari wordt er weer actief gerekruteerd om onze ambities te realiseren! Via advertenties op ICTvacaturemarkt, de inzet van Hays-recruitment, Starapple,  vermelding op marktplaats, cadeaukaarten en aanbrengbonussen voor personeel. Tot op heden hebben deze efforts geleid tot meerdere gesprekken met potentiele consultants die positief zijn om voor Ritchie Solutions te komen werken! We zijn er op uit om dit jaar met minstens 3 medewerkers te groeien…


Interesse?

Mocht jij interesse hebben of iemand kennen die vrijblijvend met ons in gesprek wil gaan over het vervullen van één van de vacatures laat dit ons dan weten via info@ritchie-solutions.nl of 0162 – 222 43 78. Wij staan meer dan open om onze organisatie, ambities en mogelijkheden aan je toe te lichten tijdens een persoonlijke kennismaking!

 

februari 20, 2017

Geen reacties

Tips voor het vinden van de ideale IT specialist

In veel vakgebieden is het lastig om de juiste kandidaat te vinden omdat er een overvloed is aan aanbod. Maar als het gaat om het vinden van de ideale IT specialist voor je bedrijf, is van het tegenovergestelde het geval. In deze branche is er juist een grotere vraag dan dat er aanbod is. Je wil natuurlijk voorkomen dat de vacature voor een IT specialist voor jouw bedrijf te lang open blijft staan; dit zorgt namelijk voor meer achterstand en minder mogelijkheid tot groei. Hoe zorg je ervoor dat de perfecte IT specialist op jouw vacature gaat solliciteren?

Kies voor een gespecialiseerde detacheerder

De IT is een ingewikkelde branche. Om op zoek te kunnen gaan naar de ideale IT specialist voor de functie in jouw bedrijf, is kennis van de branche en een groot netwerk erg belangrijk. De meeste HR-medewerkers beschikken niet over deze kennis en daarom is het slim om een gespecialiseerde detacheerder in te schakelen. Om IT specialisten geïnteresseerd te krijgen in een nieuwe baan, moeten ze proactief benaderd worden. Een gespecialiseerde IT detacheerder zoals Ritchie Solutions heeft een uitgebreid netwerk aan IT specialisten die beschikken over een relevante opleiding en de benodigde werkervaring. Op deze manier kunnen de ICT vraagstukken van jouw bedrijf opgelost worden.

Maak de baan aantrekkelijk

Natuurlijk moet je een eventuele nieuwe IT specialist niet meer aanbieden dan een andere medewerker, maar het is wel belangrijk dat de baan aantrekkelijk is voor een IT specialist. Waarom zouden zij hun huidige baan op moeten zeggen om bij jou te komen werken? Gezien de werkgelegenheid in deze branche is het belangrijk om jezelf te onderscheiden als werkgever. Dit kun je bijvoorbeeld doen door opleidingsmogelijkheden aan te bieden. De IT sector is altijd in beweging en ontwikkelingen in deze branche gaan erg snel. Door opleidingsmogelijkheden aan te bieden laat je als bedrijf zien dat je bereid bent te investeren en dat je een bedrijf bent dat op de hoogte blijft van ontwikkelingen en innovaties op dat gebied.

Doorgroeimogelijkheden en meer

IT specialisten zijn vaak gemotiveerde werknemers die meer uit hun carrière willen halen. Deze mensen wil je natuurlijk aanspreken. Dit kun je doen door doorgroeimogelijkheden te creëren. Dit kun je doen door dit in de vacaturetekst te vermelden, en dit concreet en tastbaar te maken. Ook is het belangrijk om te zorgen voor goede secundaire voorwaarden. Denk hierbij aan pensioen, maar ook aan het in de watten leggen van je personeel. Zorg regelmatig voor uitjes en kies voor comfort en verschillende vertier mogelijkheden voor bijvoorbeeld in de pauzes.

februari 12, 2017

Geen reacties

Wij zijn met vakantie!

Vanwege onze vakantie zijn we beperkt bereikbaar van 13 tot en met 28 februari.
Mailen kan naar info@ritchie-solutions.nl

februari 7, 2017

Geen reacties

digitale-transformatie

Digitale transformatie

Digitale transformatie

In de afgelopen jaren zijn steeds meer organisaties begonnen met een digitale transformatie, bijvoorbeeld door de inzet van de cloud en data-analyses. Dit met het oog op nieuwe businessmodellen om hiermee concurrentievoordeel te creëren. Toch blijft de digitale transformatie vaak nog op het niveau van ‘projecten’ of ‘initiatieven’ steken. IDC voorspelt dat er in de komende drie jaar een verschuiving gaat plaatsvinden, waarbij 50 procent van de grootste internationale bedrijven hun inkomsten genereert uit digitaal getransformeerde diensten. In feite wordt daarbij elk groeiend bedrijf een digital native. Volgens het onderzoeksbureau wordt in 2019 wereldwijd ruim tweeduizend miljard euro (2200 miljard dollar) geïnvesteerd in digitale transformatie.

 

Waarom uw bedrijf digitaliseren?

Er zijn verschillende redenen om ook over te gaan op digitale transformatie en uw bedrijf te digitaliseren. Een van de meest voorkomende redenen om te digitaliseren is dat het scheelt in de kosten. Daarnaast is het voor veel bedrijven erg prettig dat door de digitale transformatie alle informatie een stuk toegankelijker wordt en daardoor het uitwisselen van deze informatie ook makkelijker wordt. Ook maakt digitaal werken uw bedrijf erg aantrekkelijk voor nieuwe werknemers en partners, maar mogelijk ook voor klanten.

 

digitale-transformatie

januari 29, 2017

Geen reacties

Per februari wordt ons team verrijkt met Murielle!

Profielfoto Murielle

Murielle is een open en eerlijk persoon; haar oprechtheid is puur, een eigenschap die u ongetwijfeld kunt waarderen! Op ieder moment van de dag ziet en/of creëert zij kansen, ongeacht of zij op dat moment ‘aan het werk’ is. Hierbij denkt zij niet alleen aan mogelijkheden voor haarzelf (zakelijk of privé) maar ook aan die van haar omgeving. Als zij iets voor elkaar wil krijgen dan zal zij daar 200% voor gaan. Murielle’s representatieve voorkomen, die zij brengt met enthousiasme en flair, maken haar tot een allemansvriend voor velen. Maar hoe joviaal de relatie ook is zij vergeet nooit te handelen als een professional. Een punt of een komma.. tot in de puntjes moeten zaken kloppen. Dit heeft geleid tot een groot netwerk met een hoge gunfactor!

december 28, 2016

Geen reacties

Goede voornemens 2017

“In het nieuwe jaar ga ik minder…” en “Ik neem me voor om meer…” zijn twee uitspraken die veelvuldig in conversaties terug komen tegen het einde van het jaar. Bij de één gaat hier een uitgebreid retrospectief aan vooraf, bij de ander schiet dit op 31 december om 23.55 uur te binnen. Nu 2017 bijna voor de deur staat, wordt er natuurlijk nagedacht over wat de verbeterpunten voor het nieuwe jaar moeten worden. Maar naast dit op persoonlijk vlak te doen, kan er ook worden nagedacht over mooie plannen op zakelijk gebied voor het komende jaar.

december 7, 2016

Geen reacties

Detachering: trends en ontwikkelingen

De wereld van ICT detachering is in een stijgende lijn, er zijn steeds meer opdrachten en de detacheringsmarkt trekt dus aan. De IT professionals van Ritchie zijn up to date qua kennis, certificaten en ervaringen. Dankzij de positieve groei van de markt, staan ook wij altijd open voor ambitieuze personen die kunnen bijdragen aan de ontwikkelingen van het bedrijf. Nieuwsgierig welke trends zich afgelopen jaar hebben ontwikkeld? En daarmee bijgedragen hebben aan de detachering trends.