juni 6, 2017

Geen reacties

Senior Systeembeheerder beschikbaar

 

Onze medewerker Russell is er klaar voor: time for something new!!

 

Een nieuwe omgeving met als doel het succesvol tot uitvoering brengen van (uitdagende) infrastructuur opdrachten, zowel in teamverband als zelfstandig, op het gebied van systeembeheer, netwerkbeheer en/of virtualisatie.

 

Russell beschikt naast zijn diploma HTS-Elektrotechniek over de volgende certificeringen:
2017: ITIL Foundation
2016: MCSA 2012R2
2011: CCNA (Cisco Certified Network Administrator)
2001: MCSE 2000

 

Momenteel is hij bezig met de training Microsoft SCCM (70-243 Administering and Deploying System Center 2012 Configuration Manager). Deze verwacht hij juli dit jaar te behalen.

 

Naast inhoudelijk/technisch is Russell zeer communicatief vaardig, dit stelt hem in staat om collega’s aan te sturen en/of toelichting te geven aan hoger management. Handleidingen opstellen en kennisoverdracht geeft hem ruime voldoening. Het bedenken van beleid en procedures is hem ook niet vreemd. Met Russell haalt u een ervaren IT-specialist binnen uw team met oog voor kwaliteit, structuur en klantgericht denken.

 

Welk team mag Russell bijstaan bij hun ICT-uitdagingen? Neem contact op met Murielle Renes via 0162-224378 of murielle@ritchie-solutions.nl voor meer informatie over kennis/kunde, beschikbaarheid en tarief.

mei 26, 2017

Geen reacties

Personeelsuitje Ritchie Solutions

Wat een geluk! Een buiten activiteit, weken geleden al gepland, bij 28 graden… het ‘voorjaars’ personeelsuitje van Ritchie Solutions had niet zonniger kunnen verlopen! En daarnaast was het ook nog eens zeer geslaagd: in het Klimpark Biesbosch hebben we ons allemaal van onze mooiste (zeg nou zelf.. 😉 ) sterkste en stoerste kant laten zien. Klimmen op 10 meter hoogte, klauteren door gaten en over netten, 700 meter tokkelen, vallen (gelukkig gezekerd) en opstaan (lees: slingeren)… het heeft vanmiddag allemaal de revue gepasseerd! Al deze inspanningen zijn afgesloten met een heerlijk diner bij MoreItz!

 

 

mei 23, 2017

Geen reacties

Hoera! Alle medewerkers van Ritchie Solutions zijn ITIL-gecertificeerd!

ITIL Foundation

ITIL Foundation is bestemd voor de kwalificatie van medewerkers op het gebied van beheer van een IT infrastructuur die geacht worden te kunnen werken binnen werkprocessen die zijn (of worden) ingericht aan de hand van ITIL. Daarbij dient men te denken aan medewerkers Helpdesk, Problem Management, Change Management en Configuration Management; beheerders van computersystemen, printers en netwerken; medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de automatiseringsmiddelen op hun locatie en automatiseringscontactpersonen binnen andere dan automatiseringsafdelingen.

Wat is ITIL?

ITIL is een publicatie van de “beste praktijkoplossingen” op het gebied van beheer van Informatie Technologie. Met andere woorden: richtlijnen die aangeven hoe een IT dienstverlener het best kan garanderen dat haar klanten de producten en diensten krijgen die zij verlangen. Deze “beste praktijkoplossingen” zijn samengesteld door een groot aantal mensen te betrekken. Hierbij moet men denken aan ervaren IT managers, uitvoerend personeel, ervaren (eind)gebruikers en adviseurs.

Waarom ITIL?

Het beheer van Informatie en Communicatie Technologie (de diverse systemen en applicaties) wordt steeds complexer. Dit wordt veroorzaakt door een groot aantal aspecten. Enkele daarvan zijn:

1. De opvolging van nieuwe applicaties en systemen gaat sneller.
2. Informatie en Communicatie Technologie wordt versneld ingevoerd in diverse bedrijfsprocessen.
3. De algehele globalisering
4. Toenemende complexiteit op de desktop (applicaties)
5. Decentralisatie van bevoegdheden (dus ook applicaties en systemen)
6. Invoering van client/server applicaties
7. Kostenbeperkingen
8. Outsourcing
9. SaaS en Cloud
10. Virtualisatie

Om de toenemende complexiteit en veranderingen in goede banen te leiden wordt gezocht naar gestructureerde methoden en aanknopingspunten om het beheer te stroomlijnen. Daarnaast is het belangrijk om het serviceniveau tenminste te handhaven, te waarborgen en zelfs te verbeteren.
Kortom: er is een schreeuwende behoefte ontstaan aan structuur. ITIL is hierbij één van de instrumenten om IT organisaties te ondersteunen bij het vormgeven en inrichten van een beheerorganisatie.

april 24, 2017

Geen reacties

Per 1 mei wordt ons team verrijkt met Ricky !

 

Ricky is een gepassioneerd IT’er met een echte hands-on mentaliteit. Naast zijn expertise op systeembeheer is Ricky breed georiënteerd en tevens vertrouwd met elektronica en mechanica. Zijn communicatieve vaardigheden maken dat hij prima de vertaalslag kan maken van management tot eindgebruiker. Hierdoor is hij naast een gedreven evenals sympathieke systeembeheerder tevens een prettig collega. Ricky verdiept zich in zijn klanten en zal daar waar hij kan belangeloos advies verstrekken; hij is pas tevreden als de klant dat ook is!

 

Indien een uitgebreid CV, persoonlijke toelichting of vrijblijvende kennismaking met Ricky gewenst is kunt u contact opnemen met Ritchie Solutions via info@ritchie-solutions.nl onder vermelding van ‘Ricky’ of door te bellen naar 0162-224 378. Wij bekijken graag zijn ondersteuningsmogelijkheden voor u.

april 13, 2017

Geen reacties

4 tips voor het schrijven van de beste IT vacature

Het kan erg moeilijk zijn om de juiste IT specialisten voor jouw bedrijf te vinden. Vaak wil je iemand met veel ervaring in huis halen, maar reageren er juist startende kandidaten op. Hoe kun je nu een vacaturetekst schrijven die de juiste specialisten aanspreekt? Het is belangrijk om hiervoor eerst te bedenken hoe werkzoekenden een vacaturetekst lezen. Verdiep je in de werkzoekende IT specialist! We geven je graag nog meer tips, zodat jij straks de IT specialist in huis haalt die jouw organisatie nodig heeft.

Tip 1: schrijf doelgroepgericht

De eerste tip valt een beetje samen met bovenstaande. Het is niet alleen belangrijk om te weten hoe werkzoekenden een vacaturetekst lezen, maar ook om te weten waar zij naar op zoek zijn. Het is belangrijk dat je bedrijf en de functie bij de werkzoekende IT specialist past. Benoem daarom de USP’s van je bedrijf en je product/dienst in de vacaturetekst. Zorg ervoor dat je je onderscheidt van andere potentiële werkgevers. Maak de vacaturetekst dan ook persoonlijk! Niemand voelt zich aangesproken als je iedereen aanspreekt. Het is daarom erg belangrijk dat je in de vacaturetekst ook direct de IT specialist aanspreekt waar jij n

Tip 2: geef voldoende informatie

Als een IT specialist op zoek is naar een nieuwe uitdaging, dan wil hij of zij goed geïnformeerd worden, alvorens hij of zij gaat reageren. Je wil de lezer met zo min mogelijk vragen achterlaten! Het is dus belangrijk dat je alle relevante informatie geeft. Denk hierbij aan:

  • Volledige informatie over het bedrijf: denk niet alleen aan praktische zaken zoals locatie, maar ook aan onderscheidende factoren van je organisatie. Werk je bijvoorbeeld duurzaam, zijn er doorgroeimogelijkheden? Hangt er een formele of informele sfeer? Let hierbij wel op dat je niet te veel “lege” woorden gebruikt. Het moet geen vaag verhaal worden!
  • Volledige informatie over de functie: kies niet voor een hippe functienaam, maar voor een functienaam die echt zegt wat de functie inhoudt. Dit geldt ook voor de taken en verantwoordelijkheden, gebruik woorden die betekenis hebben en ook echt wat zeggen over de functie.

Tip 3: wees specifiek over de functie-eisen en arbeidsvoorwaarden

Ben je echt op zoek naar een IT specialist met meer dan 5 jaar ervaring? Geef dit dan ook duidelijk aan in je vacaturetekst! Je mag er gerust bij zetten dat het geen nut heeft om te reageren als je hier niet aan voldoet. In de taken kun je ook begrippen gebruiken waarvan enkel echt ervaren IT specialisten de betekenis weten en kennis van hebben. Omschrijf ook wat de vacature uniek maakt.

Ook primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk. Geef aan als er bijvoorbeeld vanuit huis gewerkt kan worden, hoeveel vakantiedagen je geeft en hoe het zit met pauzes en bijzonder verlof. Zijn er winstuitkeringen of een dertiende maand? Geef dit ook aan.

Tip 4: wees creatief

Natuurlijk is het belangrijk om duidelijk te zijn, maar het is ook belangrijk om op te vallen. Er is veel vraag naar IT specialisten, maar je wil natuurlijk dat dé IT specialist jouw organisatie kiest om te komen werken! Het is dus belangrijk om creatief te zijn, op zo’n manier dat de IT specialist die jij graag wil hebben, ook op jouw vacature gaat reageren, en niet op die van een ander!

Lukt het je niet om de juiste specialisten binnen te halen, en heb je deze toch dringend nodig? Dan kun je bij ons terecht voor ICT detachering. Wij zorgen ervoor dat jij de juiste specialisten in huis hebt!

april 11, 2017

Geen reacties

Per 19 april wordt ons team verrijkt met Russell !

 

Russell is een HBO-gediplomeerde allround ICT-beheerder die zijn ruime praktijkervaring blijft verrijken met certificeringen. Zijn doel is het succesvol tot uitvoering brengen van (uitdagende) infrastructuur opdrachten, zowel in teamverband als zelfstandig, op het gebied van systeembeheer, netwerkbeheer en/of virtualisatie. Naast inhoudelijk/technisch is Russell zeer communicatief vaardig, dit stelt hem in staat om collega’s aan te sturen en/of toelichting te geven aan hoger management. Handleidingen opstellen en kennisoverdracht geeft hem ruime voldoening. Het bedenken van beleid en procedures is hem ook niet vreemd. Met Russell haalt u een ervaren IT-specialist binnen uw team met oog voor kwaliteit, structuur en klantgericht denken.

 

Indien een persoonlijke toelichting of vrijblijvende kennismaking met Russell gewenst is kunt u contact opnemen met Ritchie Solutions via info@ritchie-solutions.nl onder vermelding van ‘Russell’ of door te bellen naar 0162-224 378. Wij bekijken graag zijn ondersteuningsmogelijkheden voor u.

april 3, 2017

Geen reacties

Nieuw adres!

Per 1 april is ons nieuwe postadres: Stadionstraat 11-c-10 te Breda!
Onze overige contactgegevens blijven ongewijzigd.

maart 23, 2017

Geen reacties

HOERA 5 jaar !!!

 

Op 23 maart 2012 liep ik het Kamer van Koophandel kantoor te Breda binnen met niks meer dan een portemonnee bij me om de verschuldigde Euro 50 voor inschrijving te kunnen voldoen. Na een gesprek van misschien nog geen 5 minuten feliciteerde de medewerker mij met Ritchie Solutions, mijn langgekoesterde droom was verwezenlijkt!

 

Ritchie Solutions, een naam die mijn partner en ik enkele dagen eerder al brainstormend bedacht hadden en is ontstaan uit mijn tweede naam Ritchie (naar Ritchie Blackmore), waarbij ik altijd vermeldde: met IT. Dit moest dus wel zo zijn… al vanaf de dag dat ik geboren werd 😉 Nog geen kwartier na mijn entree liep ik dus trots naar buiten met mijn bewijs van inschrijving als een soort van geboorteakte op zak: Ritchie Solutions is geboren!

 

De droom om zelfstandig ondernemer te worden kostte me Euro 50 maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet… een gepensioneerde man zei mij ooit: sine labore nihil, en zo is het maar net! Mijn ‘kind’ moest gevoed worden, groeien en leren door vallen en op te staan. Door mijn tomeloze ambities om te slagen en de wil om daar hard voor te werken in combinatie met het onvoorwaardelijke vertrouwen en steunen van mijn keuzes door het thuisfront kunnen we nu gerust stellen dat de eerste 5 jaar succesvol waren en ja, daar ben ik trots op!

 

Als ik de afgelopen 5 jaar tegen hondenjaren afzet kunnen we stellen dat het nu tijd is om ‘volwassen’ te worden, en dat is precies waar ik de afgelopen tijd aan heb gewerkt en wat ik in de komende 5 jaar wil bereiken: het vaste team IT-professionals uitbreiden met ambitieuze personen die naast persoonlijke ontwikkeling ook willen bijdragen en de realisatie hiervan zodat we nog meer intermediairs en eindklanten naar tevredenheid kunnen ondersteunen en de zakelijke relaties die we zijn aangegaan kunnen verbreden en verdiepen.

 

Vandaag blik ik terug op een lustrum Ritchie Solutions, morgen kijk ik vooruit naar een decennium: op naar 23 maart 2022!

 

Dennis Renes

maart 15, 2017

Geen reacties

Opleidingen en certificeringen voor een systeembeheerder

Tijdens het werk crasht er te vaak een server. Computers werken traag en de hele infrastructuur is niet praktisch en niet duidelijk. Merk je dat dit soort IT gerelateerde problemen zich steeds vaker voor gaan doen? Dan is het een goede optie om op zoek te gaan naar een systeembeheerder. Deze zorgt ervoor dat je bedrijf blijft draaien en dat, als zich grote IT problemen voordoen, deze snel opgelost kunnen worden. Maar hoe vind je nu een goede systeembeheerder? Er zijn veel verschillende diploma’s en certificaten voor systeembeheerders. Wij noemen er een aantal zodat je weet waar je op kunt letten bij de werving van een systeembeheerder.

Welke opleidingen zijn er voor een systeembeheerder?

Er zijn natuurlijk basisopleidingen die een systeembeheerder kan volgen. Denk hierbij aan mbo, hbo en universitaire opleidingen. Zo hebben veel systeembeheerders bijvoorbeeld een opleiding informatica gevolgd, en zijn er voldoende mbo-studenten die een opleiding systeembeheer gevolgd hebben. Deze opleiding stoomt de student op een praktische manier klaar voor de functie van systeembeheerder.

Cisco certificeringen

Na een van de bovengenoemde basisopleidingen, is er de mogelijkheid om een vervolgcursus of -training te volgen. Dit kan bijvoorbeeld bij Cisco. Dit is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in netwerkapparatuur. Dit bedrijf is erg belangrijk in de ICT-wereld, en heeft dan ook enkele certificeringen ontwikkeld. Deze certificeringen zijn ingedeeld op niveaus: entry, associate, professional, expert en architect.

Microsoft certificeringen

Nog bekendere certificeringen in het ICT-vakgebied zijn de certificeringen van Microsoft. Op het gebied van systeembeheer zijn dan voornamelijk de Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) certificaties belangrijk. Het gaat dan voornamelijk om de MCSE-certificaten Cloud Platform and Infrastructure, Private Cloud en Server Infrastructure. Deze Microsoft certificaten beiden een wereldwijd erkende standaard voor IT-professionals. Heb je een kandidaat voor je die dus in het bezit is van een Microsoft certificaat, dan is dat zeker een goed teken.

Ervaring minstens zo belangrijk

Natuurlijk zijn diploma’s en certificeringen een bewijs van de nodige kennis, maar een bewijs van de benodigde kunde als systeembeheerder vind je toch echt in de ervaring. Veel kennis op het gebied van IT wordt toch in de praktijk opgedaan, en het is erg belangrijk dat de systeembeheerder snel en goed kan reageren op spontane problemen in bijvoorbeeld de server. Daarom is praktijkervaring minstens zo belangrijk als de certificeringen die een systeembeheerder heeft!

Kies voor ICT detachering

Vind je het zelf nu lastig om de juiste kandidaat te vinden, ook als je enigszins weet waar je op moet letten op het gebied van ervaring, diploma’s en certificeringen? Dan kun je er ook voor kiezen om dit aan een specialistisch bedrijf over te laten. Ritchie Solutions is gespecialiseerd in ICT detachering en kan voor u de juiste systeembeheerder vinden. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de werving, maar ook niet meer over uw servers en andere IT-zaken. Wij zorgen altijd voor een oplossing op maat en onze systeembeheerder ontzorgt u volledig.

maart 9, 2017

Geen reacties

Cloudoplossingen

 

Cloudoplossingen

Het aantal bedrijven en organisaties dat informatie en diensten overhevelt naar de cloud neemt continu toe. Het vinden van de juiste mix tussen de diverse clouds en on-premise is belangrijk! Van alle ondernemingen in Nederland opereert de helft ten minste deels vanuit de cloud, blijkt uit onderzoek van KPMG. De redenen voor de overstap lopen uiteen van kostenbesparingen tot een betere interactie met klanten en leveranciers. Maar die steeds massalere migratie betekent niet dat organisaties ál hun activiteiten naar de cloud overhevelen. Veel organisaties en bedrijven zijn namelijk bang om (volledig) afhankelijk te worden van een derde partij.

 

Wat het gebruik van de cloud betreft draait alles om de perfecte mix: welk deel van je activiteiten breng je wel onder in de cloud en welk deel niet? De private cloud is vooralsnog het populairst onder bedrijven en organisaties: 40 procent van alle Nederlandse bedrijven maakt er gebruik van, terwijl 30 procent van de zakelijke cloudgebruikers slaat zijn gegevens en diensten op in de publieke cloud, waarbij de omgeving met anderen wordt gedeeld. Hoe die perfecte mix tussen clouddiensten en on-premise eruit ziet en welke clouddiensten de beste keus zijn is voor iedere organisatie anders, het ligt er bijvoorbeeld aan hoe belangrijk privacy voor een organisatie is. Wie niet wil dat zijn gegevens in andere landen worden opgeslagen, kiest voor storage in Nederland of bewaart alles on-premise. Ook de financiën en de continuïteit spelen mee.

 

Ritchie Solutions kan ondersteunen in de uitvoering van het aanmaken, inrichten en eventueel beheren van clouddiensten. Neem voor meer informatie contact op met één van onze werknemers. Bel naar 0162 224 378 of stuur een mail naar: info@ritchie-solutions.nl.

 

Wij zijn u graag van dienst.