Free record shop holding; Allround Microsoft Specialist

juni 23, 2017

Free record shop holding; Allround Microsoft Specialist

Free Record Shop Holding; Allround Microsoft Specialist

OMSCHRIJVING

Free Record Shop is een van oorsprong Nederlandse winkelketen, met als specialiteit de verkoop van cd’s, cd-singles, dvd’s en computerspellen. Directeur-grootaandeelhouder Hans Breukhoven opende zijn eerste filiaal op 15 oktober 1971 in Schiedam. Inmiddels vond deze keten zijn intrek in België, Luxemburg en Noorwegen. Op 1 april 2008 werd bekend dat Free Record Shop alle 49 winkels in Noorwegen en Finland verkoopt aan het Amerikaanse Gamestop. In januari 2009 werd bekend dat de keten zich meer gaat toeleggen op de verkoop van games. Bedrijven die door Free Record Shop zijn overgenomen zijn, EXPO, Fame en Game Mania. Binnen FRS voert de heer Renes reeds gestarte ICT projecten uit waar extra mankracht bij nodig is. Project 1 betreft een migratietraject voor EXPO werknemers die gemigreerd worden naar het FRS domein. Het betreft het user account, de mailbox, shared mailboxes, public folders en de home drives. Tevens wordt voor een aantal gebruikers de Blackberry telefoons verhuisd naar de nieuwe mailserver.

WERKZAAMHEDEN:

– het uitvoeren van een migratietraject voor EXPO werknemers die gegemigreerd worden naar het FRS domein met betrekking tot het user account, de mailbox, shared mailboxes, public folders en de home drives. Tevens wordt voor een aantal gebruikers de Blackberry telefoons verhuisd naar de nieuwe mailserver.

– het installeren van de Fortinet VPN client (geautomatiseerd). Vanwege een nieuwe firewall dient de VPN client geïnstalleerd te worden met de correcte instellingen, middels installatiebestanden te modificeren en uit te rollen via het Active Directory;

– het uitfaseren van een een fileserver en domain controller. Via DFS replicatie zijn de nodige shares verhuisd naar de Free Record Shop DFS share. De domain controller is ge-demote.

– het installeren en configureren van een nieuwe diskless (SD Card) ESXi 5 host ten behoeve van een DMZ. Bestaande DMZ machines zijn verhuisd naar de nieuwe ESXi host.

ROL:
Allround Microsoft specialist

TOOLS:
Active Directory 2003, Windows Server 2003/2008 R2, MS Exchange 2003/2007, Fortinet VPN client, Orca MSI editor

BRANCHE:
Retail

Benieuwd naar onze andere ervaringen of wat we voor u kunnen betekenen?

Kom in contact en maak vrijblijvend kennis.