Virtualisatie

Wat is virtualisatie?

Met virtualisatie draaien er meerdere besturings- en softwaresystemen tegelijkertijd op één computer. Normaliter zit er op een computer slechts één besturingssysteem: bijvoorbeeld Windows 10, Linux of Mac OS X. Maar hoe werkt virtualisatie precies? Bij virtualisatie is er één hoofd besturingssysteem en daarbinnen draait een ander systeem mee. Het hoofdsysteem maakt gebruik van de harde schijf en het toetsenbord. Dit kan dus niet zomaar gebruikt worden door het systeem dat meedraait. Vandaar dat het programma een virtuele desktop weergeeft, inclusief virtuele harde schijf en toetsenbord. Ook als u in de cloud of met verschillende servers werkt, kan deze gevirtualiseerde technologie ervoor zorgen dat u uw IT-infrastructuur makkelijker kunt overzien. Voor virtualisatie kunt u IT of ICT vacatures uitzetten, maar u kunt ook kiezen voor een specialist van Ritchie Solutions. Die voert namelijk direct de virtualisatie voor u uit. Er zijn veel verschillende soorten virtualisatie, zoals application virtualization, desktop virtualisatie en storage virtualisatie.

Wat zijn de voordelen van virtualisatie?

U vraagt zich misschien af waarom u zou kiezen voor virtualisatie. Virtualisatie heeft veel voordelen! Zo heeft u de mogelijkheid om meerdere besturingssystemen en applicaties te laten draaien op één computer. Daarnaast biedt het nog meer voordelen:

  • Een server met virtualisatie zorgt ervoor dat uw IT-infrastructuur efficiënter en eenvoudiger wordt;
  • Met virtualisatie wordt uw software sneller geïmplementeerd;
  • De prestaties en beschikbaarheid worden verbeterd en de taken worden geautomatiseerd;
  • Verschillende besturingssystemen kunnen van elkaar worden afgeschermd;
  • Het bezit en beheer van uw IT-infrastructuur wordt veel goedkoper.

Virtualisatie uitbesteden

Iedereen is goed in zijn eigen vak. Wij zijn goed in het installeren en onderhouden van een virtualisatie server. U kunt uw virtualisatie met een gerust hart aan ons uitbesteden. Wij dragen zorg voor een goed verloop van uw IT-infrastructuur. Onze virtualisatie specialisten zijn geschoold en gecertificeerd. Zij bieden support op VMware en Microsoft Hyper-V. De specialisten staan altijd voor u klaar, zowel op locatie als op afstand. Wacht niet langer en ga ook over op een efficiëntere werkwijze!

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wilt u graag meer weten over het uitbesteden van uw virtualisatie? Neem dan voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. Dit kunt u doen door te bellen naar 0162 224 378 of door een mail te sturen naar info@ritchie-solutions.nl

Wij zijn u graag van dienst.

Direct contact
Wilhelminaplein 5, 4931 DA Geertruidenberg