november 23, 2016

Certificaten systeembeheerder

Als systeembeheerder zijn er verschillende certificaten waarmee je jezelf kunt profileren op de arbeidsmarkt. De één is natuurlijk belangrijker dan de ander, en het moet aansluiten bij je ambities. Natuurlijk is het mogelijk een opleiding te volgen, maar juist met een aantal certificaten bereik je gedetailleerde kennis als bijvoorbeeld cisco specialist. Bij Ritchie hebben we dagelijks te maken met deze certificaten voor systeembeheer, vandaar dat we ze graag toelichten.

CCDP: Cisco Certified Design Professionalpexels-photo-140945

Wil je graag geavanceerde netwerken opzetten voor verschillende datacenters? Dan zit je met dit certificaat goed. Complexe beveiligingen of een VPN netwerk opzetten. Werken op verschillende lagen en niveaus en draadloze domeinen. Voordat je dit certificaat mag behalen dien je minimaal 7 jaar werkervaring te hebben, en in het bezit te zijn van een CCNA, CCDA of een ander CCIE-certificaat.

CISSP: Certified Information Systems Security Professional

Dankzij dit certificaat bezit je alle kennis voor het creëren van een goed beveiligde omgeving. Verschillende facetten die voorbij komen zijn: het versleutelen van bestanden, beveiligen van applicaties, operationele beveiliging en toegangscontroles. Vaak inzetbaar bij de grotere bedrijven.

CCDA: Cisco Certified Design Associate

Het CCDA certificaat is als een opstapje naar het CCDP certificaat. Het opzetten en onderhouden van een gecoverd netwerk staat centraal. Daarbij speelt de hypermoderne voice technology een belangrijke rol.

CCNP: Cisco Certified Network Professional

Met dit certificaat toon je aan de het mogelijk is netwerken tot maar liefst 500 codes te bedenken, implementeren en controleren. Daarnaast weet je natuurlijk ook hoe je problemen binnen dit netwerk kunt oplossen. Voor het behalen van dit certificaat wordt wel van je verwacht dat je ongeveer één jaar werkervaring hebt.

Microsoft certificaten

Kennis van Microsoft wordt eigenlijk als de basiskennis gezien voor een systeembeheerder.  Deze trainingen bieden je een flinke dosis kennis voor de volgende certificaten: MCSE, MCSA, MCSD, MOS en MTA. Op deze manier doe je ervaring op omtrent het ontwerpen, implementeren en beheren van verschillende soorten Microsoft servers. Dit certificaat helpt je absoluut, ondanks dat veel andere IT’ers ook met dit certificaat rondlopen.

Ben jij in het bezit van één of meerdere van deze certificaten? Dan kan je jezelf met trots een waardige systeembeheerder noemen. Deel je kennis, met ons of met anderen!