december 7, 2016

Detachering: trends en ontwikkelingen

De wereld van ICT detachering is in een stijgende lijn, er zijn steeds meer opdrachten en de detacheringsmarkt trekt dus aan. De IT professionals van Ritchie zijn up to date qua kennis, certificaten en ervaringen. Dankzij de positieve groei van de markt, staan ook wij altijd open voor ambitieuze personen die kunnen bijdragen aan de ontwikkelingen van het bedrijf. Nieuwsgierig welke trends zich afgelopen jaar hebben ontwikkeld? En daarmee bijgedragen hebben aan de detachering trends.

De markt trekt aan

Het aantal vacatures voor ICT-professionals neemt toe, en dat is gunstig. In sommige gevallen is de vraag zelfs groter dan het aanbod, en dat is een lange tijd niet zo geweest. Daarbij is de behoefte ook verschoven naar meer ICT’ers met specifieke kennis. Uiteraard netwerkbeheer en systeembeheer, maar ook online cloudoplossingen of virtualisatie. Wij gaat hier in mee en zorgen dat de kennis en certificaten van onze werknemers up-to-date blijven.

Wet DBA

De komst van deze wet heeft aardig wat veranderd. Per 1 mei 2016 is namelijk de (VAR) komen te vervallen, ook wel Verklaring Arbeidsrelatie. Hiervoor is een nieuwe wet in de plaats gekomen: Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties. Werkgevers en ZZP’ers moeten voortaan een overeenkomst tekenen waarin de werkrelatie tussen beide wordt vastgelegd. Dit houdt in dat de werkgever mede aansprakelijk is wanneer blijkt dat er onrechtmatig loonbelasting of premies worden afgedragen. Bij de VAR lag dit nog volledig bij de ZZP’er. Met een detacheringsovereenkomst hoeft een werkgever zich geen zorgen te maken om dit soort zaken en is het dus voor beide partijen een voordelige ontwikkeling.

ICT detachering

Juist omdat de wereld van ICT zo snel verandert en beweegt, is detachering ideaal. Het flexibel inzetten van ervaren werknemers en zo inspelen op marktontwikkelingen. Dat is belangrijk voor ieder bedrijf! Ritchie biedt hiervoor invulling en weet wat goed is. ICT hoort goed en vlekkeloos te werken, waardoor specialisme vereist is.