maart 15, 2017

Opleidingen en certificeringen voor een systeembeheerder

Tijdens het werk crasht er te vaak een server. Computers werken traag en de hele infrastructuur is niet praktisch en niet duidelijk. Merk je dat dit soort IT gerelateerde problemen zich steeds vaker voor gaan doen? Dan is het een goede optie om op zoek te gaan naar een systeembeheerder. Deze zorgt ervoor dat je bedrijf blijft draaien en dat, als zich grote IT problemen voordoen, deze snel opgelost kunnen worden. Maar hoe vind je nu een goede systeembeheerder? Er zijn veel verschillende diploma’s en certificaten voor systeembeheerders. Wij noemen er een aantal zodat je weet waar je op kunt letten bij de werving van een systeembeheerder.

Welke opleidingen zijn er voor een systeembeheerder?

Er zijn natuurlijk basisopleidingen die een systeembeheerder kan volgen. Denk hierbij aan mbo, hbo en universitaire opleidingen. Zo hebben veel systeembeheerders bijvoorbeeld een opleiding informatica gevolgd, en zijn er voldoende mbo-studenten die een opleiding systeembeheer gevolgd hebben. Deze opleiding stoomt de student op een praktische manier klaar voor de functie van systeembeheerder.

Cisco certificeringen

Na een van de bovengenoemde basisopleidingen, is er de mogelijkheid om een vervolgcursus of -training te volgen. Dit kan bijvoorbeeld bij Cisco. Dit is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in netwerkapparatuur. Dit bedrijf is erg belangrijk in de ICT-wereld, en heeft dan ook enkele certificeringen ontwikkeld. Deze certificeringen zijn ingedeeld op niveaus: entry, associate, professional, expert en architect.

Microsoft certificeringen

Nog bekendere certificeringen in het ICT-vakgebied zijn de certificeringen van Microsoft. Op het gebied van systeembeheer zijn dan voornamelijk de Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) certificaties belangrijk. Het gaat dan voornamelijk om de MCSE-certificaten Cloud Platform and Infrastructure, Private Cloud en Server Infrastructure. Deze Microsoft certificaten beiden een wereldwijd erkende standaard voor IT-professionals. Heb je een kandidaat voor je die dus in het bezit is van een Microsoft certificaat, dan is dat zeker een goed teken.

Ervaring minstens zo belangrijk

Natuurlijk zijn diploma’s en certificeringen een bewijs van de nodige kennis, maar een bewijs van de benodigde kunde als systeembeheerder vind je toch echt in de ervaring. Veel kennis op het gebied van IT wordt toch in de praktijk opgedaan, en het is erg belangrijk dat de systeembeheerder snel en goed kan reageren op spontane problemen in bijvoorbeeld de server. Daarom is praktijkervaring minstens zo belangrijk als de certificeringen die een systeembeheerder heeft!

Kies voor ICT detachering

Vind je het zelf nu lastig om de juiste kandidaat te vinden, ook als je enigszins weet waar je op moet letten op het gebied van ervaring, diploma’s en certificeringen? Dan kun je er ook voor kiezen om dit aan een specialistisch bedrijf over te laten. Ritchie Solutions is gespecialiseerd in ICT detachering en kan voor u de juiste systeembeheerder vinden. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de werving, maar ook niet meer over uw servers en andere IT-zaken. Wij zorgen altijd voor een oplossing op maat en onze systeembeheerder ontzorgt u volledig.