maart 9, 2017

Cloudoplossingen

 

Cloudoplossingen

Het aantal bedrijven en organisaties dat informatie en diensten overhevelt naar de cloud neemt continu toe. Het vinden van de juiste mix tussen de diverse clouds en on-premise is belangrijk! Van alle ondernemingen in Nederland opereert de helft ten minste deels vanuit de cloud, blijkt uit onderzoek van KPMG. De redenen voor de overstap lopen uiteen van kostenbesparingen tot een betere interactie met klanten en leveranciers. Maar die steeds massalere migratie betekent niet dat organisaties ál hun activiteiten naar de cloud overhevelen. Veel organisaties en bedrijven zijn namelijk bang om (volledig) afhankelijk te worden van een derde partij.

 

Wat het gebruik van de cloud betreft draait alles om de perfecte mix: welk deel van je activiteiten breng je wel onder in de cloud en welk deel niet? De private cloud is vooralsnog het populairst onder bedrijven en organisaties: 40 procent van alle Nederlandse bedrijven maakt er gebruik van, terwijl 30 procent van de zakelijke cloudgebruikers slaat zijn gegevens en diensten op in de publieke cloud, waarbij de omgeving met anderen wordt gedeeld. Hoe die perfecte mix tussen clouddiensten en on-premise eruit ziet en welke clouddiensten de beste keus zijn is voor iedere organisatie anders, het ligt er bijvoorbeeld aan hoe belangrijk privacy voor een organisatie is. Wie niet wil dat zijn gegevens in andere landen worden opgeslagen, kiest voor storage in Nederland of bewaart alles on-premise. Ook de financiën en de continuïteit spelen mee.

 

Ritchie Solutions kan ondersteunen in de uitvoering van het aanmaken, inrichten en eventueel beheren van clouddiensten. Neem voor meer informatie contact op met één van onze werknemers. Bel naar 0162 224 378 of stuur een mail naar: info@ritchie-solutions.nl.

 

Wij zijn u graag van dienst.