februari 20, 2017

Tips voor het vinden van de ideale IT specialist

In veel vakgebieden is het lastig om de juiste kandidaat te vinden omdat er een overvloed is aan aanbod. Maar als het gaat om het vinden van de ideale IT specialist voor je bedrijf, is van het tegenovergestelde het geval. In deze branche is er juist een grotere vraag dan dat er aanbod is. Je wil natuurlijk voorkomen dat de vacature voor een IT specialist voor jouw bedrijf te lang open blijft staan; dit zorgt namelijk voor meer achterstand en minder mogelijkheid tot groei. Hoe zorg je ervoor dat de perfecte IT specialist op jouw vacature gaat solliciteren?

Kies voor een gespecialiseerde detacheerder

De IT is een ingewikkelde branche. Om op zoek te kunnen gaan naar de ideale IT specialist voor de functie in jouw bedrijf, is kennis van de branche en een groot netwerk erg belangrijk. De meeste HR-medewerkers beschikken niet over deze kennis en daarom is het slim om een gespecialiseerde detacheerder in te schakelen. Om IT specialisten geïnteresseerd te krijgen in een nieuwe baan, moeten ze proactief benaderd worden. Een gespecialiseerde IT detacheerder zoals Ritchie Solutions heeft een uitgebreid netwerk aan IT specialisten die beschikken over een relevante opleiding en de benodigde werkervaring. Op deze manier kunnen de ICT vraagstukken van jouw bedrijf opgelost worden.

Maak de baan aantrekkelijk

Natuurlijk moet je een eventuele nieuwe IT specialist niet meer aanbieden dan een andere medewerker, maar het is wel belangrijk dat de baan aantrekkelijk is voor een IT specialist. Waarom zouden zij hun huidige baan op moeten zeggen om bij jou te komen werken? Gezien de werkgelegenheid in deze branche is het belangrijk om jezelf te onderscheiden als werkgever. Dit kun je bijvoorbeeld doen door opleidingsmogelijkheden aan te bieden. De IT sector is altijd in beweging en ontwikkelingen in deze branche gaan erg snel. Door opleidingsmogelijkheden aan te bieden laat je als bedrijf zien dat je bereid bent te investeren en dat je een bedrijf bent dat op de hoogte blijft van ontwikkelingen en innovaties op dat gebied.

Doorgroeimogelijkheden en meer

IT specialisten zijn vaak gemotiveerde werknemers die meer uit hun carrière willen halen. Deze mensen wil je natuurlijk aanspreken. Dit kun je doen door doorgroeimogelijkheden te creëren. Dit kun je doen door dit in de vacaturetekst te vermelden, en dit concreet en tastbaar te maken. Ook is het belangrijk om te zorgen voor goede secundaire voorwaarden. Denk hierbij aan pensioen, maar ook aan het in de watten leggen van je personeel. Zorg regelmatig voor uitjes en kies voor comfort en verschillende vertier mogelijkheden voor bijvoorbeeld in de pauzes.