december 5, 2017

Past detachering bij jou ?

 

Denk je erover om de detachering in te gaan? Leuk! Detachering is een werkwijze waarbij een detacheringsbureau de medewerkers die zij in dienst heeft ‘uitleent’ aan andere organisaties die medewerkers nodig hebben voor veelal opdrachten met een bepaalde duur. De projecten en opdrachten duren soms een paar weken of 3 maanden, soms een half jaar, soms zelf een jaar, dit verschilt iedere keer. Wist je dat er veel voordelen zijn aan het gedetacheerd worden?

1.Boost je carrière

Weet je niet goed welke functie het beste bij jou past? Wil je niet jarenlang vast zitten aan hetzelfde bureau, in hetzelfde team en met dezelfde werkzaamheden? Of wil je in een relatief korte periode verschillende vaardigheden en kennis opdoen? Dan is detachering een perfecte manier on jouw carrière te boosten. De opdrachten zijn mooie aanvullingen op je CV. Je leert veel van de verschillende collega’s, managers, werkzaamheden, werkomgeving, klanten, culturen, systemen en trainingen. Je ontwikkelt snel nieuwe competenties. En daarnaast groeit je netwerk als een speer!

2. Detachering is geen uitzenden

Bij detachering blijft je werkgever de detacheringsorganisatie. Daar heb je dus een arbeidscontract. Je hebt een opzegtermijn, je wordt betaald bij ziekte, je krijgt per maand betaald en je kunt niet zomaar worden ontslagen. Het werkt dus bijna hetzelfde als bij een vaste baan. Bij een detacheringsorganisatie wordt je als professional uitgeleend aan een opdrachtgever. Bij de opdrachtgever voer je de dagelijkse werkzaamheden uit.

3. Proeven van verschillende organisaties

Geen organisatie is hetzelfde. Dus ook geen opdracht is hetzelfde! Je krijgt als gedetacheerde te maken met opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. Dit betekent dat jij een kijkje in de keuken mag nemen bij verschillende afdelingen bij diverse organisaties. Je kunt proeven van de diverse culturen en ook bepalen wat het beste past bij jou. Je doet diverse werkzaamheden, waardoor je beter kunt bepalen waar echt je interesse ligt. Je leert veel mensen kennen tijdens je opdrachten, waardoor je netwerk verder groeit en waar je in de toekomst wellicht veel baat bij kunt hebben.

4. Doorgroeimogelijkheden

Heb jij de ambitie om snel door te groeien? Een detacheringsorganisatie kan goed met jou meekijken en een goed plan van aanpak opstellen om dit te realiseren. Naast dat er passende opdrachten voor je worden gezocht, zijn er ook mogelijkheden voor opleidingen en trainingen. Dit maakt jou aantrekkelijker voor opdrachtgevers en daardoor kun jij sneller je doel bereiken.

5. De detacheerder helpt jou

Een detacheringsorganisatie zoekt samen met jou je beste volgende stap uit. Afhankelijk van wat jou leuk en interessant lijkt, gaan zij op zoek naar de best passende match. Ook tijdens jouw opdracht staan zij voor je klaar om je waar nodig te helpen.

6. Flexibiliteit en duurzaamheid

Lijkt het concept van een detacheerder je omslachtig? Voor organisaties is dit een goede manier om tijdelijke, flexibele medewerkers in te huren. Risico’s als ziekte en ontslag zijn voor de detacheringsorganisatie. Medewerkers zijn veelal goed geschoold en komen met een frisse blik binnen bij de organisatie. Deze frisse blik kan leiden tot verbeteringen in werkprocessen, maar ook tot andere inzichten met betrekking tot bijvoorbeeld de gehele bedrijfsvoering.

Naast al deze prettige bijkomstigheden voor opdrachtgevers, profiteert een gedetacheerde van een hoge leercurve, het wennen aan flexibel moeten zijn, een groot netwerk, afwisselende werkzaamheden en het zien van verschillen tussen organisaties. Je bent als gedetacheerde minder betrokken bij de politiek op de werkvloer, waardoor je je beter kunt richten op je werk. Een gedetacheerde is van grote waarde voor een organisatie. Je bent als het ware een oplossing voor een probleem van de opdrachtgever.